Glamidia Symptomen

In dit artikel kunt u informatie over het volgende onderwerp vinden: Glamidia Symptomen.

Glamidia (Chlamydia) is een is de meest voorkomende soa in Nederland. Het is een bacteriële infectieziekte ( bacterie “chlamydia trachomatis” ) die wordt overgedragen via onveilig sеksuеel contact. Chlamidia is dus ook overdraagbaar via mond. Volgens de statiestiek worden jaarlijk meer dan 70.000 mensen ziek. De aandoening veroorzaakt zowel bij mannen als bij vrouwen ontstekingen in de slijmvliezen van de geslachtsdelen.

De symptomen van de ziekte treden meestal binnen 2-4 weken na de infectie. De symptomen van Glamidia zijn: buikpijn, branderige sensatie bij het plassen, afscheiding van slijm uit de geslachtsorganen en bloedverlies tijdens het vrijen. De symptomen verschillen bij mannen en vrouwen.

Symptomen van Glamidia bij vrouwen zijn:
– pijn bij plassen en buikpijn ( in onderbuik );
– vaginale afscheiding van slijm;
– pijn bij het vrijen;
– tussentijdse bloedingen.

Symptomen van Glamidia bij mannen zijn:

– branderig gevoel en pijn tijdens plassen;
– pijn in het scrotum;
– afscheiding van slijm ( witachtige afscheiding ) uit de geslachtsorgaan;
– pijn in de balzak;
– ongemakkelijk gevoel tijdens de zaadlozing.

Over het algemeen treden deze symptomen binnen 1 maand nadat men geinfecteerd is geraakt. Maar chlamydia kan soms maanden tot enkele jaren geen symptomen geven, afhankelijk van de algemene gezondheidstoestand.

Chlamydia kan heel goed worden behandeld met antibiotica. U kunt dit medicijn makkelijk online bestellen. Mocht u twijfelen of deze medicijn voor u geschikt is, dan is het aan te raden om uw huisarts te raadplegen.Tags: ,