Kosten gas water licht per maand

In dit artikel kunt u informatie over het volgende onderwerp vinden: Kosten gas water licht per maand.

Veel mensen vragen zich af hoeveel gas, water en lichtverbruik per maand kost. Deze vraag is vooral voor studenten van belang of mensen met weinig inkomen die een woning huren. Wat is de gemiddelde maandprijs in een eenkamerwoning voor een eenpersoonshuishouden voor gas, water en licht?

De kosten van de energieverbruik zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals de ligging van de huis of appartement, de isolatie daarvan, de verwarmingsapparatuur ( CV of Gaskachel ), de hoeveelheid elektrische apparatuur in huis, de aanwezigheid van een vaatwasser en grote koelkast etc. Maar ook subjectieve factoren spelen een rol zoals hoe vaak men gebruik maakt van de douche, hoe snel men het koud heeft etc. Dus concrete cijfers kan men niet gewen, maar men kan wel gemiddelde cijfers berekenen voor een gemiddelde huishouden.

Kosten gas water licht per maand: gemiddeld betaalt men in een eenkamerwoning voor een eenpersoonshuishouden tussen 80 en 150 euro per maand. Het is wel lastig te bepalen, vooral als men niet wet hoeveel men precies verbruikt. Daarom is het een goede idee om het verbruik voor 1 maand te meten ( nog beter: 1 zomermaand en 1 wintermaand ). Stel voor, je verbruikt 70 m3 water per jaar, 1000 m3 gas per jaar en 1800 KwH licht ( stroom ) per jaar. De totale energiekosten zijn ong. 90 euro per maand, afhankelijk van de energietarieven op dit moment. Volgens de statistiek van de energiebedrijven verbruikt een gemiddeld eenpersoonshuishouden ongeveer 1.500 m3 gas, 2000 KwH stroom en 45 m3 water per jaar. De gemiddelde kosten daarvan zijn ong. 100-120 euro per maand. Wat de studentenwoningen betreft: uit onderzoek blijkt dat studenten gemiddeld 80-100 euro per maand betalen voor gas, water en licht.