Krijtverf Gamma

In dit artikel kunt u informatie over het volgende onderwerp vinden: Krijtverf Gamma.

Krijtverf is een speciale, natuurlijke verfsoort met unieke eigenschappen die men al eeuwenlang gebruikt om een mooie fluweelachtige matte afwerking te verkrijgen. Deze verf wordt vaak gebruikt om houten oppervlakken te verven zoals houten stoelen, tafels, kasten en andere meubels. Krijtverf kan men tegenwoordig bij verschillende winkels kopen zoals Gamma of Karwei. Krijtverf moet niet verward worden met kalkverf, dit zijn twee totaal andere soorten van verf: kalkverf zorgt voor een niet egaal oppervlak, terwijl men met krijtverf egale en matte afwerking kan verkrijgen. Daarnaast is het veel flexibeler en kan makkelijk aangebracht worden met een kwast of roller, dus het is toepasbaar op veel ondergronden.

Krijtverf aanbrengen
De verf kan men heel eenvoudig met een roller of een gewone kwast aanbrengen. Het is echter aan te raden om een hierdoor een langharige kwast te gebruiken zodat het authentieke krijt effect van de verf veel beter vertegenwoordigd is. Als de verf niet verdund wordt, dan ontstaat er nog een extra warme uitstraling op de oppervlakte die uniek voor deze verfsoort is. De verf is heel flexibel en lijkt qua ondergrond op gewone veelgebruikte verfsoorten zoals latex. De verft kan op materialen worden aangebracht zoals hout, behang, baksteen, beton en cement, aluminium en pleisterwerk. Het is aan te raden om de ondergrond eerst wat te bewerken met grondverf, hierdoor zal de krijtverf heel goed hechten ook op gladde oppervlakken zoals aluminium.

Voordelen van Krijtverf
– Ademend: de poriĆ«n van de verf staan open, de verf is ook heel luchtig en heeft een open structuur. De verf dekt goed af, maar verstikt niet. Hierdoor kan de oppervlakte waarop de verf wordt aangebracht blijven ademen wat veelvoorkomende vochtproblemen kan voorkomen.
– Milieuvriendelijkheid: krijtverf is een natuurproduct vrij van chemische stoffen. De verf bestaat alleen uit krijt, water en allerlei natuurlijke pigmenten. Hierdoor is de verf zeer milieuvriendelijk, in tegenstelling tot andere verfsoorten zoals latex.
– Eenvoudig aan te brengen: zoals hierboven omschreven kan de verf door zijn flexibele structuur heel eenvoudig op veel ondergronden worden aangebracht.
– Overschilderbaar: krijtverf kunt u op elk moment zonder problemen overschilderen.
– Reinigbaar: de verf is Veegvast en kan worden gereinigd.
– Matte afwerking en unieke intense kleur: de matte afwerking van krijtverf geeft prachtige uitstraling die veel lijkt op kleuren van Italiaanse kunst.

Nadelen van Krijtverf
– Beperkt aantal kleuren: doordat de verf een natuurproduct is, is het aantal kleuren beperkt.
– Vlekgevoelig: door de poreuze structuur van de verf is het gevoelig voor vlekken door vet en vloeistof.
– Prijs: Krijtverf in vergelijking met andere soorten verf zoals latex vrij duur. Men kan echter goedkope krijtverf kopen in winkels zoals Gamma. Er zijn ook webshops die krijtverf verkopen, de prijzen kunnen daar lager zijn.

Krijtverf kan gekocht worden o.a. in Gamma en Karwei. Soms zijn er aanbiedingen waardoor de verf goedkoper kan worden gekocht.