Lintworm symptomen mens

In dit artikel kunt u informatie over het volgende onderwerp vinden: Lintworm symptomen mens.

Lintworm is een parasiet die in het menselijke spijsverteringssysteem terecht kan komen door het eten ongare of rauwe vis, rundvlees en varkensvlees dat lintworm-cysten (larven) bevat. Ook kunnen slechte hygiƫnische omstandigheden besmetting met lintworm veroorzaken. Naar schatting is meer dan 50% van de Nederlandse bevolking besmet met wormen.

Lintwormen variƫren in lengte tussen 2cm en 10m. De wormen kunnen tot 25 jaar in het menselijke lichaam leven. Als de larven in de ingewanden (darmen) zijn binnengekomen, zullen de lintwormen zich met zuignappen en haken van de kop aan de darmwand hechten en het voedsel dat men eet absorberen. Het is echter zelden dat men hierdoor gaat vermageren. Sommige larven kunnen echter ook andere organen aantasten en als gevolg hiervan ernstige symptomen over het gehele lichaam geven.

Vaak weet men niet dat men besmet is met een lintworm-invasie en dat er dus lintwormen in de darmen leven. Dat komt doordat de meeste symptomen van de aanwezigheid van lint-wormen licht zijn. Bovendien kunnen de symptomen overeenkomen met die van andere populaire ziektes. Daardoor is het dus heel belangrijk om alert te zijn voor de kenmerken van een lintworm-infectie.

Symptomen van lintworm bij de mens:

– Honger, vermoeidheid;
– Gebrek aan eetlust, vermagering;
– Buikpijn en pijn in onderbuik;
– Misselijkheid, overgeven;
– Gasvorming, diarree;
– Jeuk en ontsteking aan de anus;
– Koorts, hoofdpijn ( en vaak migraine ) en spierpijn;
– Oogpijn, slechtziendheid;
– Geheugenverlies en karakterverandering;
– Duizeligheid;
– Slapeloosheid;
– Ondervoeding, doordat de lintworm voedingsstoffen opneemt;
– Geelzucht.

Vaak zullen er eitjes en larven van de lintwormen in de stoelgang zitten. Een lintworinvasie kan tegenwoordig makkelijk worden genezen. U kunt naar uw huisarts gaan en een test doen ( de dokter neemt een staal van de stoelgang om te achterhalen of er effectief een lintworm in je lichaam leeft ). Als u zeker bent van de symptomen kunt u ook eenvoudig anti-worm pillen online bestellen.