Mobiele Telefoon Traceren

In dit artikel kunt u informatie over het volgende onderwerp vinden: Mobiele Telefoon Traceren.

Alle mobiele providers kunnen al heel lang middels een kruisbepaling de plaats van een mobiele telefoon binnen het mobiele netwerk bepalen. Eerst kijken ze dan naar de masten die het dichtst in de buurt zijn van een mobiele telefoon ( in de praktijk zijn het de masten die het toestel gebruikt) en op die manier weet men vrij nauwkeurig te bepalen waar je nu bent en bent geweest. Een gsm maakt elke paar seconden contact met een mast in de buurt. Daardoor ben je dus goed op te sporen. Justitie en andere vergelijkbare opsporingsdiensten hebben hier al vele malen met succes gebruik van gemaakt. en gebruiken heel vaak in de praktijk deze methode. Voor particulieren staat het traceren van de mobiele telefoon van iemand anders niet open, wegens privacy redenen. Er zijn sommige websites op internet waar het wel mogelijk zou zijn, maar meestal gaat het om 1-april grappen of oplichting, dus pas hiermee op.

Het is wel mogelijk om een mobiele telefoon te volgen en te traceren op bijvoorbeeld Google Earth. In dit geval moet je een mobiele telefoon hebben voorzien van GPS en internet, dan kan men via een speciale programma op de telefoon te volgen zijn. Wel moet je in dit geval zich als “vriend” aanmelden bij de persoon wie je gaat volgen en moeten jullie de relevante gegevens zoals de telefoon nummer delen. Er zijn ook andere sites waar je zoiets kan doen, bijvoorbeeld trackr.nl

Er zijn ook applicaties voor iOS ( Iphone ) of Android die hier gebruik van maken, onder het doel “kijk waar je vrienden zijn”. De manier is eigenlijk dezelfde als een GPS systeem dat gebruik maakt van de satellieten, maar in dit geval gaat het om zendmasten die dus ook een tracking functie hebben.  De locaties van deze masten zijn bekend. De afstand van jou mobiel tot de mast is ook te berekenen. In de regel zou je dus eigenlijk “verbinding” moeten hebben met 3 zendmasten voor een goede bepaling. Pas wel altijd op in verband met je privacy en weet dus wie je toestaat om jouw te volgen!