Pijn tussen schouderbladen longen

In dit artikel kunt u informatie over het volgende onderwerp vinden: Pijn tussen schouderbladen longen.

Rugpijn tussen de schouderbladen komt bij veel mensen voor, het gaat om hoge rugpijn waarbij er vaak sprake is van onverklaarbare zeurende, beklemmende of krampachtige pijn of pijnscheuten tussen de schouderbladen of schouders bij de longen. De pijn kan plotseling onder bepaalde omstandigheden ontstaan zoals een ongeluk / blessure, verkeerde beweging of te veel spanning en stress of geleidelijk ontstaan door een continu verkeerde houding ( bijvoorbeeld het werken boven het hoofd ) of door langdurige verkoudheid. De pijn kan dan een chronische vorm aannemen en maanden lang duren en vaak ook naar naar nek en armen uitstralen waardoor het nog erger wordt.

Pijn tussen de schouderbladen kan verschillende oorzaken hebben maar moet in ieder geval niet te worden genegeerd, vooral als de pijn niet vanzelf overgaat. Als de rugpijn tussen de schouders langer dan een paar dagen duurt of heel ernstig is, is het aan te raden om in ieder geval naar de huisarts te gaan. Vaak kan de pijn met speciale spierverslappers en pijnstillers worden verholpen. In de meeste gevallen gaat de pijn echter vanzelf weer over, vooral als de rugpijn ontstaat door vermoeide of overspannen rugspieren of een kleine sportblessure. Het kan ook zijn dat de huisarts u niet verder kan helpen omdat de pijnstillers en spierverslappers niet effectief zijn. In dit geval is het aan te raden om een MRI-scan te doen. Naar aanleiding van de MRI-scan kan men een goede behandelplan maken ( waarbij er bijvoorbeeld een fysiotherapeut of manueel therapeut kan worden ingeschakeld ) dat het duidelijk is waardoor de pijn ontstaat.

Rugpijn tussen de schouders kan verschillende oorzaken hebben. Een populaire oorzaak is stress ( werkstress, of stress door relaties in de vorm van verdriet, onzekerheid etc ) omdat het spierspanningen veroorzaakt. Door de spierspanningen raken de spieren overspannen waardoor men pijnlijke stijve schouders en soms ook spanningshoofdpijn krijgt. In dit geval is het belangrijk om zich goed te ontspannen ( bijvoorbeeld in een sauna of jacuzzi ) en een goede rug massage te krijgen. Een stelselmatige verkeerde houding is een andere populaire oorzaak van pijn tussen de schouderbladen. Het gaat om pijn bij de schoudergewrichten of wervelkolom. Het gaat om een continu verkeerde en stelselmatige (zit)houding, bijvoorbeeld het werken boven het hoofd of continue herhaalde bewegingen ( pc werk waarbij men veel moet typen en muiswerk doen, continu autorijden etc ). Door de houding aan te passen gaat de pijn meestal vanzelf over.