Vakantiehuizen Italie met Prive Zwembad

In dit artikel kunt u informatie over het volgende onderwerp vinden: Vakantiehuizen Italie met Prive Zwembad.

In Italië kunt u een prachtig vakantiehuis huren met een privé zwembad. Dergelijke vakantiehuizen zijn verspreid over het hele land en liggen meestal op de mooiste locaties zoals midden in de groene natuur, aan de kust, in de bergen of in kleine authentieke Italiaanse dorpjes. Een vakantiehuis met een privé zwembad is een garantie voor een heerlijke en geslaagde vakantie. Vanuit uw vakantiehuisje in Italië geniet u van al het moois wat het land te bieden heeft. Italie is de perfecte plek voor een zon, zee en strand – vakantie of een vakantie midden in een schilderachtige groene natuur. Daarnaast is het land rijk aan veel culturele bezienswaardigheden en natuurlijk niet te vergeten, een van de lekkerste keuken van Europa.

Sicilië, het grootste Italiaanse eiland, heeft een afwisselend landschap en neemt in cultureel opzicht een aparte plaats in Italië in. Hier zijn namelijk naast de interessante en veelal goedbewaarde overblijfselen van de Griekse en Romeinse beschaving (onder andere bij Naxos) ook invloeden terug te vinden van de overheersing van de Phoeniciërs, Arabieren, Noormannen en Spanjaarden. Een eiland voor cultuurzoekers dus. De belangrijkste plaatsen hiervoor zijn Siracusa, Agrigento en de hoofdstad Palermo. Palermo is tevens aanvlieghaven voor de lijndiensten en cruise-aanloophaven. De belangrijkste toeristische vakantiebestemming is Taormina in de provincie Messina. Deze mooie en schilderachtige badplaats, gelegen in een schitterend decor hoog boven zee aan de oostkust van het eiland, ligt aan de voet van de nog steeds werkende vulkaan Etna. Als men de moed heeft, kan men tot aan de rand van de krater klimmen om dan in de nog steeds werkende diepte te kijken. Bovendien kan men gedurende het winterseizoen skiën op de hellingen van de vulkaan. Een strandbestemming, niet ver van Taormina, is Giardini/Naxos. Nieuwe badplaatsen op dit eiland zijn Cefalu en Naxos. Andere interessante plaatsen op Sicilië zijn onder andere de havensteden Messina en Catania (de charteraanvlieghaven van Sicilië).

Ook Sardinië is een eiland met een zeer oude cultuur, die tot het stenen tijdperk teruggaat. De Sardijnse folklore is heel interessant en verschilt sterk van die van het Italiaanse vasteland. Het toerisme is er nog weinig ontwikkeld, met uitzondering van het noordoostelijk deel (in de omgeving van de ferryhaven Olbia), dat men de Costa Smeralda noemt. Een aantal jaren geleden heeft zich hier een onderneming onder leiding van de Aga Khan beziggehouden met de opzet van een toeristencentrum. Het is er uitermate luxueus: goede- hotels en appartementen met zwembaden en golfterreinen. Aangezien de belangstelling voor dit gebied nog steeds stijgt, werd er ook goedkopere accommodatie gebouwd. De rest van het eiland, dat veel eenvoudiger is dan Sicilië, heeft ook zijn charme. Er zijn nog veel strandjes, baaien en inhammen die alleen per roei-of zeilboot over zee bereikbaar zijn. Wie op zo’n strandje terechtkomt, is verzekerd van rust.

Op deze website vind u een overzicht van de beste aanbieders van vakantiehuizen in Italië: Vakantiehuizen Italie. Wij wensen u een heerlijke vakantie!