Wasdroogcombinatie Beste Koop

In dit artikel kunt u informatie over het volgende onderwerp vinden: Wasdroogcombinatie Beste Koop.

Er zijn wasmachines en losse wasdrogers, maar er is ook de wasdroogcombinatie die de twee apparaten ( losse droger en een losse wasmachine ) in één apparaat combineert. Een wasdroogcombinatie biedt wat voordelen ten opzichte van 2 aparte apparaten zoals besparing van ruimte. Vrijwel alle populaire bekende merken van wasmachines ( zoals Aeg-Electrolux, Indesit, Miele, Siemens en Bosch ) hebben een was-droogcombinatie in hun assortiment. Er worden 3 modellen van was-droogcombinaties verkocht: 1. Vrijstaand ( de meeste was-droogcombinaties zijn vrijstaand, men hoeft alleen een aansluitkraan, een veilige elektriciteitsaansluiting en waterafvoer aan te sluiten ). 2. Inbouw ( de wasdroogcombinatie wordt netjes weggewerkt achter een kastdeur in de keuken of baddkamer. De inbouw was-droogcombinatie is van dezelfde kwaliteit als de vrijstaande model, maar kosten wel duurder ). 3. Onderbouw: ( het gaat om modellen met een standaard breedte van 60 centimeter die alleen geschikt zijn voor onderbouw, bijvoorbeeld onder een werkblad). Was-droogcombinaties kunnen ook in 2 varianten worden gekocht: met een bovenlader ( vulopening aan de bovenkant van de machine ) en een voorlader ( vulopening aan de voorkant van het apparaat ).

Een wasdroogcombinatie brengt met zich een aantal voordelen. Ten eerste ziet het apparaat eruit als een gewone wasmachine, maar kan veel meer doen: het heeft een droger, waardoor men geen aparte wasdroger hoeft te kopen. Dit is goedkoper dan 2 aparte apparaten. Ten tweede bespaart de wasdroogcombinatie veel ruimte , dit is vooral handig in kleine woningen of kleine keukens / badkamers. Met een wasdroogcombinatie kan men dus zowel wassen als drogen. Als het wasgoed vooraf goed wordt gesorteerd hoeft het niet eens uit de machine worden gehaald en kan het meteen worden gedoogt nadat het is gewassen. Zo bespaart u ook tijd omdat u alles van tevoren kunt programmeren.

Wat is beste koop voor een wasdroogcombinatie? Ten eerste moet het om een model gaan die veel positieve reviews heeft. Ten tweede moet het apparaat een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben ( of het moet om een goede aanbieding gaan met veel korting ). Ten derde moet het om een goed-kwaliteit  merk gaan zoals Bosch of Miele. Vervolgens moet het apparaat eneriezuinig zijn ( energielabel A ). Tenslotte moet er ook een goede garantie zijn zoals 5 jaar of meer. Kijk ook wat de Consumentenbond adviseert.