Zenuwpijn been

In dit artikel kunt u informatie over het volgende onderwerp vinden: Zenuwpijn been.

Zenuwpijn in het been kan ontstaan doordat de wervels niet goed bewegen. Dit kan gebeuren door oorzaken als weinig afwisseling en beweging bij uw werk, een verkeerde belasting, het natuurlijk verouderen van het kraakbeen, spanning, vermoeidheid, stress, ziekte, een verkeersongeluk, een zwangerschap, of verkeerde bewegingen maken.

De term Ischias wordt gebruikt als er gesproken wordt over pijnklachten in de rug en de achterzijde van de benen. De kenmerken van Ischias zijn stekende zenuwpijn in het been en een brandende pijn in de bil. De pijn kan alleen in het bovenbeen aanwezig zijn, of in het gehele been. Er kan ook rugpijn zijn naast de pijn in de benen.

Artrose is een gewrichtsaandoening die kan ontstaan bij het verouderen. Met artrose worden de vernaderingen in het gewrichtsvloeistof en in het kraakbeen bedoeld. Artrose komt vooral in de lage rug voor. De tussenwervelschijf wordt dan dunner, en de rug wordt hierdoor stijver. Hierdoor kunt u irritatie voelen in de gewrichten of in een zenuw. Omdat de tussenwervelschijven dunner worden bij het verouderen, is dit verschijnsel te zien als het krimpen bij oudere mensen.  Een goede remedie tegen artose is veel bewegen. De pijn die u voelt bij artose kan net als bij Ischias ook overgaan op het bovenbeen.